2011. május 11., szerda


Pályázat vallási célú rendezvények összejövetelek szervezésének támogatására

2011.június 26. napján vasárnap SOÁ megemlékezés.
Tervezett program:
Délután 16 órakor megemlékez a Hódmezővásárhelyi Zsidó Temetőben a Holocaust emlékműnél.
17 órakor koszorúzás a Hódmezővásárhelyi Zsinagóga emléktábláinál, amelynek keretében megemlékezés Beretzk Pál néhai alpolgármesterről, aki a vészkorszak idején a zsidó ügyekért volt felelős, továbbá Almási Tibor dandártábornok és II. János Pál pápa emléktábláinak megkoszorúzása és tetteik méltatása.
Délután 17.30-kor a Zsinagógában megemlékezés a vészkorszak hódmezővásárhelyi mártírjairól.
A megemlékezést követően a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség fogadást ad a Zsinagóga melletti Zeneiskola,(volt Zsidó Kávéház) földszinti termében. A megemlékezésen résztvevők részére.
Elképzelésünk szerint a megemlékezéseket Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen szeretnénk lebonyolítani. Az elgondolásunk, hogy az emléktáblánál II. János Pál érdemeiről, kimagasló tevékenységéről Dr. Erdélyi Miklós ügyvezető elnök tart megemlékező beszédet, még a vészkorszak idején humanista magatartást tanúsító alpolgármesterek tevékenységét Raguczki Gábor kántor méltatja. a Zsinagógában megtartandó megemlékezés résztvevői között szeretnénk köszönteni; Julius Janus pápai nuncius urat, Aliza Bin-Noun őexcellenciáját Izrael magyarországi nagykövetét, Dr. Lázár János polgármestert valamint Mandur László országgyűlési képviselőt.
Az emlékező beszédeket gyászistentisztelet követi Markovics Zsolt főrabbi és Raguczki Gábor kántor közreműködésével.
A rendezvény tervezett költségvetése: a 150 fős állófogadást figyelembe véve: 400.000 Ft.
Önerő: 100.000 Ft.
Úgy gondoljuk, hogy ez a megemlékezés példát mutat arra is, hogy II. János Pál pápa kimagasló tevékenysége által megszűnt az antiszemitizmus vallási alapja, továbbá Almási Tibor dandártábornok és Beretzk Pál alpolgármester példamutatása tanúság a jelen és a jövő nemzedéke számára. Ezen rendezvényünk megtartásához kérjük pályázatunk pozitív elbírálását.
Tisztelettel: Hódmezővásárhelyi Zsidó hitközség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.